Bucharest Food FestivalBaneasa Shopping City

21 - 24 Mai 2009, Baneasa Shopping City

Vino la Bucharest Food Festival si descopera 550 de ani de gastronomie pe malurile Dambovitei


Atractii la BFF

1) Sarbatorirea implinirii celor 550 de ani de gastronomie pe malurile Dambovitei se va realiza in cadrul unui work-shop, realizat impreuna cu Jurnalul de Bucatarie si asociatia Ospetia din Romania. In fiecare dintre cele patru zile ale festivalului vom prezenta retete ale diferitelor secole din bucataria autentica romaneasca, specialisti in domeniu vor prezenta specificul fiecarei epoci, vor fi prezentate lucrarile si cartile de capatai ale vremurilor respective din domeniul bucatariei.

2) Good Food impreuna cu colaboratorii sai vor avea la dispozitie permanent un spatiu amenajat in care copiii sunt in centrul atentiei. “Copiii in bucatarie” este subiectul campaniei Good Food. Redactorii prestigioasei reviste ii vor invata pe cei mici sa pregateasca deserturi si feluri simple si delicioase de mancare. In agala masura copiii vor invata sa pretuiasca efortul depus in bucatarie la prepararea mancarii.

3) Tot pentru copii am realizat un loc de joaca de peste 200 de metri patrati special amenajat pentru acest eveniment. Aici se afla personaje indragite din desenele animate cu care copiii se pot juca si pot face face painting cu modelele preferate. Vor avea ocazia sa castige aici numeroase premii din partea organizatorilor si a partenerilor lor.

4) Tombola evenimentului, organizata pe baza biletului de intrare, ofera tuturor vizitatorilor posibilitatea de a castiga nuneroase premii:
-bilete de avion de la Blue Air
-produse FRANKE
-electrocasnice de la Kenwood si Tefal
-pachete cu mirodenii de la Kamis
-ghiduri si carti de bucate de la House of Guides
-tabere de echitatie si cercetasi pentru copii de la Smart Adventure


5) Piata Siciliana este prezenta aici pentru prima data in Romania- si nu vorbim doar de dulciurile siciliene-ci vorbim despre produsele traditionale precum uleiul de masline extravirgin de cea mai buna calitate din Sicilia cu o aciditate de 0,2%, care in Romania se gaseste foarte rar si la preturi prohibite. Aveti aici posibilitatea sa cumparati autenticul ulei de masline la preturi accesibile! Printre produsele siciliene se mai afla sortimente de vin precum Biligneri, Cuti, Barolo, tonul albastru si rosu in bucati mari, conservat in ulei de masline, laptele de migdale-cel mai racoritor produs al acestei veri pe care Sicilia vi-l propune! Numeroase alte bunatati va vor intampina!

6) Piata Taraneasca din Romania este si ea prezenta prin cei 40 de membrii cu produse traditionale de la branzeturi si carnuri preparate traditional, la legume, miere si produse derivate.

7) Produsele certificate ecologic nu vor lipsi nici ele de la eveniment.

8) Cele 10 restaurante prezente ofera un meniu foarte variat. Am incercat sa acoperim o gama cat mai larga de bucatarii: peruana (Bela Catering), germana (La Mircea Macelaru), indiana (Tamarind), chinezeasca (Asia), pescareasca (La Mircea Macelaru), pizzerie (Azaria), bucataria bio (Finesse Catering), romaneasca (La Mircea Macelaru), libaneza (Tripoli), medievala (Crama Domneasca).